Zyra e Kryeministrit

Saopštenje za medije

11 Janar, 2016

Priština ,11 januar 2016
 
Vlada Republike Kosovo snažno  osuđuje kukavički  napad parapolitičkih grupa iz  tri opozicionih  partija,pokreta  Samoopredeljenje, Alijanse  za budućnost Kosova i Inicijative za Kosovo, na  Murata Mehu, predsednika Državne komisije za obeležavanje i održavanje državne granice.

Niski  i nasiljni postupci  aktivista tri opozicione stranke, koje bacaju  “molotovljev koktel” na policiju i domaće  institucije, oštečuju  privatnu  imovinu  i povredjuju  građane i novinare,   su akcije koje nastoje  gurnuti  zemlju u anarhiju, sada več  ne štedeći   ni  život  ni  zdravlje ljudi. 

 Nakon planiranog spaljivanja institucija dan ranije, sada aktivisti tri partija  napadaju čak i  građane zemlje u cilju širenja straha i eventualno isprovociraju reakcije  i sukobe među građanima.
 
Vlada Republike Kosova poziva građane da ne nasedaju  na ove  provokacije, več da zajedno  odbijaju da se pridruže mračnim  scenarijima  koji imaju za cilj uništiti  sve uspehe postignutih na Kosovu decenijama, sa jedinim ciljem-ostvarivanje  političkih  ambicija. 

 Vlada Kosova poziva organe reda  da preduzmu mere za  hvatanje  počinilaca  ovih kukavičkih  napada i sprečavanje ponavljanja ovakvih  niskih  postupaka, u režiji sediša  tri opozicione stranke.
 
 Vlada Republike Kosova pri tom  izražava njenu    punu posvećenost da radi  na   ostvarivanju   ciljeva građana Kosova za ekonomski razvoj i evropske integracije, uz podršku građana ove zemlje i u punom  partnerstvu sa Sjedinjenim Američkim Državama i Evropskom Unijom.
 

Last modified: 11 Janar, 2016

Comments are closed.

×