Zyra e Kryeministrit

Saopštenje za medije

8 Janar, 2016

Priština , 8 januar 2016

Vlada Republike Kosova oštro osuđuje nasilni napad na službeno  vozila  u kome se nalazio  ministar rada i socijalne  zaštite , Arban Abraši. 
Vlada Republike Kosova smatra da kriminalno postupnaje   orkestrirano od strane ljudi koji konstantno vrše  nasilne akcije i javno  pozivaju  na  rušenje  Republike Kosova i njenih simbola, guranje  zemlje  u anarhiju je   neprihvatljivo i poziva organe  pravde da  izvršioce ovog akta i drugih kriminalnih  akta  izvede  pred lice pravde.
Ovaj kriminalni  čin koji  je danas  bio  uperen  protiv ministra   Abrashi je još jedan dokaz  da oni koji pozivaju na “mirne” proteste, kao jedino sredstvo   za  dolazak na vlast imaju  nasilje, tako da  bilo koji  poziv u  ime zaštite  države treba shvatiti samo kao poziv na nasilno preuzimanje vlastu.
Tim povodom , Vlada Kosova, izražava  duboku zahvalnost građanima ove zemlje koji , uprkos pozivima i stalnom  podsticanju  na  nasilne akcije, odbijaju to  i se distanciraju  od krimnialnih scenarija, koji ozbiljno štete  interesima Republike Kosova i cenjenom   partnerstvu sa Sjedinjenim Američkim Državama i drugim prijateljskim zemljama Zapada.
 

Last modified: 8 Janar, 2016

Comments are closed.

×