Zyra e Kryeministrit

Saopštenje za medije

18 Nëntor, 2015

Priština , 18 novembar  2015

 Vlada Kosova snažno osuđuje ekstremno  nasilje ispoljeno  danas od strane   opozicije na ulicama glavnog grada, koje je poprimilo   apsurdne razmere, izgubiši   svaki smisao.
 
Vlada Republike Kosova je izuzetno indignirana  povredama  koje su danas nanošene  nevinim građanima , pripadnicima Kosovske policije i materijalnima  štetama  i užasnim  prizorima koji  su viđeni danas u Prištini.

Licemerje opozicije je u tome da oni  navodno protestuju  da zaštite Republiku, ali u ime njene zaštite  oni pokušavaju da je  unište, napadaju njene institucije, oskrvnavljuju  sve što je izgrađeno sa mnogo truda .
 
Vlada Republike Kosova stoji čvrsto uprkos razjarenog  nasilja od starne šačice kekstremista i bandita  i oharbrena je  odbijanjem  građana da postanu deo ovakvih  scenarija.
 
Razvojni projekti, povečanje  stranih investicija, poboljšanje dobrobiti građana, evropski integracioni procesi  i prijateljstvo sa Sjedinjenim Američkim Državama i drugim prijateljskim zemljama, ne mogu sprečeni  od strane grupa kriminalaca koji nastoje   da zemlju  uvlače   u haos.
 
Vlada Republike Kosova izražava snažnu podršku Policiji Kosova, koja sa odanošću  brani Republiku Kosovo od krivičnih  postupka  orkestriranih  isključivo političkim   koristima .

 

Last modified: 18 Nëntor, 2015

Comments are closed.

×