Zyra e Kryeministrit

Saopštenje za javnost

13 Tetor, 2015

Priština, 13. oktobar 2015

Vlada Republike Kosova izražava svoju zabrinutost i žaljenje zbog nasilja koje su militantne grupe opozicione stranke izvršile  prethodne noći nad Kosovskom policijom i drugim ustavnim institucijama, ozbiljno povredivši nekoliko policajaca, uzrokujući štete na javnim i privatnim zgradama i prouzrokujući  zabrinutost kod građana.  

Ekstremni vandalistički akti koji su manifestovani tokom nasilnih protesta , koje je sazvalo i vodilo rukovodstvo Pokreta  Vetevendosje, a uz podršku drugih opozicionih stranaka, krše vladavinu reda i zakona, rad nezavisnih državnih organa kao i kapitalne interese građana i države Kosovo.   

Vlada Republike Kosova oštro osuđuje napade na institucije vladavine prava i garancije reda i bezbednosti, čiji je mandat da aktivnosti iz njihovog delokruga ostvare bez smetnje i nasilje.

Vlada Republike Kosovo, poziva opozicione stranke da se uzdrže od anarhističkih postupaka i od upotrebe nasilja nad državnim institucijama, da bi bili iznad zakona i sproveli svoje političke dnevne agende,  postupajući suprotno interesima građana i Republike Kosovo.

 

Last modified: 13 Tetor, 2015

Comments are closed.

×