Zyra e Kryeministrit

Ministarka Tahiri: Danas počinje priča o ujedinjenju mostu u Mitrovici

14 Gusht, 2016

Priština, 14. avgust 2016

Ministarka Tahiri je rekla da su danas počeli radovi na uklanjanju barikada i rehabilitaciju mosta preko reke Ibar i to je važan istorijski datum za Kosovo jer danas počinje priča o ujedinjenju mosta nakon šesnaest godina još od završetka rata.
Ministarka Tahiri je čestitala građanima za ovaj važan događaj koji će omogućiti da most postane sinonim slobodnog kretanja svih građana i vozila, sa razvojem po evropskim standardima i Ibarski most  će biti most jedinstva i saradnje među građanima i zajednicama.
Još od oslobođenja Kosova, prepreke i barikade na Ibarskom mostu su zabrinjavale sve kako državne institucije tako i građane Kosova, a od danas sa odlučnošću Evropske Unije ovaj problem će biti rešen i na kraju most će biti simbol, gde će se ljudi slobodno kretati bez ometanja kao što su zaslužili u demokratskoj državi Kosovo.

Ovom prilikom, Vlada Kosova još jednom čestita građanima Mitrovice na pokazanoj pažnji za ovo vreme od godinu dana blokade i nepokretanja radova i istovremeno se zahvaljuje, organima državne bezbednosti na Kosovu, Kosovskoj policiji, KFOR-u EULEX-u na doprinosu u održavanju javnog reda i mira, kazala gđaTahiri.

Last modified: 14 Gusht, 2016

Comments are closed.

×