Zyra e Kryeministrit

Zamenik premijera Besnik Bislimi sastao se sa švedskom ambasadorkom na Kosovu Karin Hernmarck

21 Prill, 2021

Priština, 21. april 2021.

Prvi potpredsednik Vlade Republike Kosovo za evropske integracije, razvoj i dijalog, Besnik Bislimi, bio je domaćin današnjeg sastanka sa švedskom ambasadorkom na Kosovu, Karin Hernmarck.

Ambasadorka Hernmarck je čestitala potpredsedniku vlade Bislimiju na preuzimanju novih odgovornosti kao zamenik premijera. Rekla je da pozdravlja vladinu odluku da ga imenuje za potpredsednika vlade s portfeljem evropskih integracija, razvoja i dijaloga, uzimajući u obzir prethodnu saradnju koju su imali tokom njegovog mandata ministra financija.

Ambasadorka Hernmarck je informisala potpredsednika vlade Bislimi o projektima koje Švedska sprovodi na Kosovu, a koji se tiču područja demokratizacije, lokalne uprave, ekonomske integracije sa EU, ljudskih prava i u oblasti zaštite životne sredine.

Zahvalivši ambasadorki Hernmarcku na poseti, zamenik premijera Bislimi je rekao da duboko ceni podršku koju je Švedska pružila Kosovu tokom godina. Naglasio je da je Švedska primer koji treba slediti, posebno u oblastima u kojima već podržava Kosovo. Tokom sastanka razgovarano je i o situaciji sa pandemijom Covid-19, dijalogu Kosovo i Srbija, kao i o pitanju evropskih integracija.

Last modified: 21 Prill, 2021

Comments are closed.

×