Zyra e Kryeministrit

Vlada u zemlji će se odgovorno angažovati u pogledu opštinskih obaveza i projekta

20 Korrik, 2018

 

Lipljan, 20. jul 2018

“U Lipljanu se primečuje kašnjenje nacionalne vlade u pogledu pračenja projekata koji su bili budžetirani, usaglašeni. Postoje neke teme koje su od vitalnog značaja za život građana. I zajedno pokušavamo da se krećemo, da pratimo ove teme “, rekao je premijer Kosova, Ramush Haradinaj, nakon posete opštini Lipljan, gde se sastao sa gradonačelnikom ove opštine, Imrijem Ahmetijem i direktorima opštinskih direkcija.

Ovom prilikom je premijer Haradinaj rekao da nacionalna vlada treba odgovorno i sa više angažovanja da shvati obaveze koje ova opština a i sve druge opštine imaju, probleme sa kojima se suočavaju da reše u najkraćem mogućem roku, tako da se krene napred.

Premijer Haradinaj je rekao da je od gradonačelnika Lipljana, Imri Ahmetija obavešten o ulaganjima koja bi bila mnogo potrebna ovoj opštini, kao što su poboljšanje u infrastrukturu, u puteve, sportske objekte, kanalizaciju i obećao je da će se ova pitanja pažljivo pratiti, preko nacionalnog koordinatora Besnika Tahirija, koji je pored reformi u administraciji, preuzeo na sebe i komunikaciju sa opštinama.

S druge strane, gradonačelnik opštine Lipljan, Imri Ahmeti je rekao da je sa premijerom razgovarao o procesima kojima upravlja i rukovodi ova opština, o kapitalnim projektima i drugim problemima sa kojima se ona suočava.

Nakon sastanka, premijer Haradinaj je posetio i gradski stadion i sportsko-edukativni centar, kružni tok Lipljan – Janjevo i grad Janjevo, gde se sastao sa njegovim stanovnicima, sa kojim je razgovarao o mnogim pitanjima sa kojima se oni suočavaju, ali je i posetio verske objekte ovog mesta.

Poseta premijera Ramusha Haradinaja opštini Lipljan, se vrši u okviru planiranih poseta, sa ciljem uspostavljanja bolje saradnje sa centralnom i lokalnim nivoom, sa jedinim ciljem ekonomskog razvoja opština.

Last modified: 20 Korrik, 2018

Comments are closed.

×