Zyra e Kryeministrit

Vlada posvećena unapređenju uloge roma u društvu i institucijama

6 Prill, 2018

Priština, 6. april 2018

Kako bi se obeležio Međunarodni dan Roma, premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, dočekao je danas na sastanku poslanika, istovremeno i predsednika Roma Kosova, Alberta Kinolli kao i druge ličnosti ove zajednice koje su važan deo institucija Kosova.

Premijer Haradinaj je ovom prilikom uputio čestitke povodom njihovog dana, i rekao da su Kosovari uvek imali korektne odnose sa romskom zajednicom i da Vlada radi na tome da u budućnosti imaju naprednije predstavljanje u obrazovanju i zapošljavanju.

Predstavnici romske zajednice su se zahvalili premijeru Haradinaju na predstavljanju romske zajednice u institucijama zemlje, kao i na konstantnoj finansijskoj podršci.

„Iznenađeni smo vašim dočekom i podrškom upućenom našoj zajednici. Mi smo predstavljeni na svim nivoima i institucijama, i deo smo donoišenja odluka“, rekao je predsednik roma Kosova, Albert Kinolli.

U čast ovog dana, Kancelarija premijera je održala i koktel, na kojem su prisustvovali predstavnici različitih institucija i organizacija iz zemlje, ali i predstavnici ambasada i predstavnici ove zajednice.

U govoru koji je premijer Haradinaj održao pred prisutnima, rekao je „Izrazio bih zahvalnost na partnerstvu koje imamo u upravljanju i temama koje su od velikog interesa i važnosti za Kosovo. Nećemo prestati da zajedno radimo i verujem da ćemo zajedno prevazići sve prepreke koje nam iskrsnu. Napravili smo strategiju, ali je za implementaciju potrebno vreme i ja sam uveren da ćemo za sprovođenje ove strategije naći ne samo podršku, već i volju svih nivoa naših institucija, i onih opštinskih, kako bi zajednica roma tokom školovanja mogla biti podržana i sa školskim tekstovima, koje bi mogla da savladava na sopstvenom jeziku“.

Premijer Haradinaj je ovom prilikom primio i Priznanje od predstavnika ove zajednice, zbog doprinosa koji je pružio unapređenju uloge roma u kosovskom društvu, kao važan deo institucija i donošenja odluka.

Last modified: 6 Prill, 2018

Comments are closed.

×