Zyra e Kryeministrit

USAID je uveo alternativnu dimenziju podrške, unapređujući sve resurse u skladu sa potrebama zemlje

12 Korrik, 2018

Priština , 12 jula 2018

“Od kraja rata, USAID je pomogao Kosovu u ekonomskom razvoju, obrazovanju, zdravstvu, pravosudnom sistemu, poljoprivredi i mnogim važnim projektima za zemlju. Zahvalni smo američkom narodu, SAD i misiji USAID-a na doprinosu koji su dali Kosovu “, rekao je premijer Ramush Haradinaj na oproštajnom sastanku sa direktorom misije USAID-a na Kosovu Jamesom Hopeom, gde je bio prisutan i američki ambasador na Kosovu, Greg Delavie.

Premijer Haradinaj se zahvalio direktoru Hope na njegovoj posvećenosti saradnji sa centralnim i lokalnim institucijama, naglasivši da je Kosovo srećno što ima podršku od tako snažnog partnera kao što su SAD.

“USAID je uveo alternativnu dimenziju podrške, unapređujući sve resurse u skladu sa potrebama zemlje”, rekao je premijer Haradinaj.

Tim povodom premijer Haradinaj je rekao da je zahvaljujući stalnoj podršci misije USAID-a i institucionalnoj posvećenosti, danas u našoj zemlji stvorena povoljna klima i bolji ambijent poslovanja, a kroz realizaciju projekata sa kojima je direktno pomogla ova misija, danas na Kosovu imamo veći broj radnih mesta.

Direktor Misije USAID-a na Kosovu James Hope rekao da je srećan što je služio na Kosovu, za saradnju sa domaćim institucijama, ceneći dosadašnja dostignuća i napredak izražavajući spremnost USAID-a da nastavi da podržava i dalje Kosovo u daljim razvojnim procesima.

Last modified: 12 Korrik, 2018

Comments are closed.

×