Zyra e Kryeministrit

Slovenija zaslužna da Kosovo preuzme vodeću ulogu SEECP-a 2019 – 2020

24 Prill, 2018

Ljubljana, 24. aprila 2018.

Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, u okviru svog boravka u Sloveniji, održao je bilateralni sastanak sa slovenačkim premijerom Miro Cerar.

“Slovenija i Kosovo uživaju tradicionalna prijateljstva i dele zajedničku viziju za stabilnost i za evropske vrednosti. Podrška Slovenije Kosovu, u ekonomskom razvoju, a posebno za članstvo u međunarodnim mehanizmima je od velikog značaja”, rekao je Premijer Haradinaj.

Premijer Haradinaj rekao je da Slovenija bila i nastavlja biti veoma važan partner Kosova, kroz svestranu podršku u prošlosti i da se ovo ekonomsko i političko partnerstvo treba nastaviti i u buduće.

“Slovenija je odigrala posebnu ulogu da Kosovo preuzme predsjedavanje SEECP-a za 2019-2020. Zahvalni smo za vašu podršku o regionalnim inicijativama i našem evro-atlantskom putu. Naše države i zapadni Balkan imaju mesto unutar Evropske unije”, rekao je Premijer Haradinaj.

Slovenski premijer Miro Cerar rekao je da će se saradnja između Republike Slovenije i Republike Kosovo nastaviti i dalje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

“Kosovo igra važnu ulogu u stabilnosti i mir u regionu, a podrška Slovenije će se nastaviti i u buduće na evropskom putu Kosova i zaključivanje pregovora sa Srbijom”, rekao je slovenački premijer Miro Cerar, izražavajući podršku i u transformaciji Kosovskih snaga bezbednosti u vojsku zemlje.

Na ovom bilateralnom sastanku Premijera, premijer Haradinaj je takođe pokazao dostignuća zemlje u poboljšanju ekonomskog okruženja, u jačanju vladavine reda i zakona, i rada Vlade Kosova u pravcu približavanja zemlje sa evropskom porodicom.

Last modified: 24 Prill, 2018

Comments are closed.

×