Zyra e Kryeministrit

Sastaje se Forum donatora za ekonomski oporavak

14 Dhjetor, 2020

 

Priština, 14. decembra 2020.

Premijer Republike Kosovo g. Avdullah Hoti je vodio sastanak Foruma donatora za ekonomski oporavak.

Na ovom sastanku sa predstavnicima kancelarije EU na Kosovu, zemljama donatora, razvojnim agencijama i međunarodnim finansijskim institucijama, uz učešće zamenika premijera Driton Selmanaj i ministarke za finansije gđa. Hikmete Bajrami, diskutovalo se o zajedničkom pristupu Vlade i donatora za finansiranje ekonomskog oporavka, posle pandemije Covid-19, kao i o dugoročnoj razvojnoj agendi Kosova.

Tokom sastanka, premijer Hoti zahvalio se donatorima na stalnoj podršci Kosovu, posebno na prevazilaženju posledica od pandemije Covid 19. On je zatražio direktno učešće donatora na sprovođenju Programa ekonomskog oporavka, gde je i izneo detalje o obliku sprovođenja istog.

Tokom sastanka predstavljena je trenutna situacija u vezi sa upravljanjem pandemijom Covid 19 i mere programa planirane za 2021. godinu, a koje su namenjene da budu povezane sa podrškom koju pružaju donatori.

Na ovom sastanku predstavljena je razvojna agenda Vlade Kosova za narednu deceniju, koja za cilj ima rast korišćenja novih inicijativa i finansijskih instrumenata, posebno sredstava predviđena Planom EU-a za ekonomiju i investicije na Zapadnom Balkanu.

Last modified: 14 Dhjetor, 2020

Comments are closed.

×