Zyra e Kryeministrit

Saopštenje za medije

26 Dhjetor, 2020

 

26. decembar 2020

Vlada Republike Kosovo obaveštava javnost da na osnovu informacija Carine i Granične policije nema podataka da su zvaničnim-legalnim putem na teritoriji Kosova unesene vakcine protiv Covid-19, za koje je rečeno da su podeljene građanima na severu zemlje.

Ako su ove vakcine na Kosovo ušle ilegalnim putevima, tada će institucije Kosova preduzeti potrebne zakonske mere protiv osoba uključenih u ovu ilegalnu aktivnost, krijumčarenje lekova.

Inače, institucije Kosova nisu imale nikakvu zvaničnu komunikaciju sa institucijama Srbije u vezi sa ovim pitanjem, niti direktno preko Kancelarija za vezu obe države niti uz posredovanje međunarodne zajednice.

Svaki medicinski proizvod koji uđe u Republiku Kosovo mora da podleže uvoznim pravilima, bilo da je reč o donaciji ili redovnom uvozu, uz dozvolu za promet-marketing za proizvod, izdatom od strane KAMPO (Kosovska agencija za medicinske proizvode i opremu). Ako proizvod ne poštuje ovu redovnu proceduru, smatra se ilegalnim proizvodom. Dok nadležni organi preduzimaju odgovarajuće zakonske radnje.

Last modified: 26 Dhjetor, 2020

Comments are closed.

×