Zyra e Kryeministrit

Premijera Kurtija je na sastanku primio belgijski premijer Alexander De Croo

28 Prill, 2021

 

Brisel, 28. april 2021

Premijer Republike Kosovo Albin Kurti, je zajedno sa zamenikom premijera za evropske integracije, razvoj i dijalog Besnikom Bislimijem i zamenicom premijera i ministarkom spoljnih poslova i dijaspore, Donikom Gërvalla-Schwarz, započeo jednodnevnu službenu posetu Briselu. Na bilateralnom sastanku ga je primio belgijski premijer Alexander De Croo.

Premijer De Croo je, na ovom sastanku, ponovio podršku Belgije ciljevima Vlade Republike Kosovo za poboljšanje života građana Kosova i približavanje Kosova Evropskoj uniji, kao i dijalogu olakšanim od strane Evropske unije.

Premijer Kurti se, u pratnji zamenika premijera Bislimija i zamenice premijera Gërvalla, zahvalio premijeru De Crou na čestitki povodom preuzimanja dužnosti i na gostoprimstvu, posvećenosti i podršci koju su on i belgijska država pružili Kosovu na putu ka evropskim i transatlantskim integracijama. Informisao je premijera De Crooa o vladinoj posvečenosti i prioritetima za jačanje vladavine prava, ekonomski razvoj i upravljanje pandemijom COVID-19.

Na sastanku su premijer Kurti i premijer De Croo razgovarali o mogućnostima i oblicima povećanja ekonomske saradnje i trgovinske razmene između dve zemlje, s posebnom pažnjom na uključivanje naše dijaspore, koja je dobro integrisana i doprinosi u Belgiji. Razgovarali su o vakcinama protiv COVID-19, angažovanju Vlade Kosova da ih obezbedi i mogućnostima za podršku Belgije u ovom cilju.

Sastanku su prisustvovali i otpravnik poslova ambasade Republike Kosovo u Briselu, Astrit Zemaj i ministarka savetnica, Gjeneza Budima.

 

 

Last modified: 28 Prill, 2021

Comments are closed.

×