Zyra e Kryeministrit

Premijera Haradinaj: Francuska –snažan partner u političkim i ekonomaksim procesima na Kosovu

6 Shtator, 2018

 

Priština, 6 sepembar 2018

Premijer Republike Kosova, Ramush Haradinaj, danas se sastao sa članom Parlamenta i predsednikom Grupe prijateljstva Francuska – Kosovo u Francuskoj nacionalnoj skupštini, Bruno Questel.

Premijer Haradinaj, se zahvalio g-dinu Questel, za svu podršku koju je francuska država dala, kao snažan partner i veliki pristalica u evrointegracionim procesima Kosova.

“Francuska je uz Kosovo još od posle rata sa stalnom podrškom i jedna od prvih zemalja koje su priznale Kosovo držajući vrlo stabilnu poziciju u odnosu na pravo Kosova za ubrzanje evropskog Kosova”, rekao je premijer Haradinaj.

Premijer Haradinaj, je informisao g.Questel o aktuelnim procesima i prioritima Vlade, izražavajući volju Vlade Kosova da produbi bilateralne odnose između Francuske i Kosova na političkom , bezbednosnom i ekonomskom planu u korist obe zemlje i regiona.

Sa njegove strane, predsednik Grupe prijateljstva Francuska-Kosovo u Parlamentarnoj skupštini Francuske Bruno Questel , čestitao premijeru Haradinaj na napretku koji je Kosovo ostvarilo, stavljajući jasno do zananja da je Francuska bila i uvek će biti uz Kosovo i izražavajući interesovanje za jačanje političke i ekonomske saradnje između dve zemlje.

Sastanku su prisustvovali i ambasador Francuske na Kosovu, Didier Chabert i Kosovski ambasador u Francuskoj, Qëndrim Gashi.

Last modified: 6 Shtator, 2018

Comments are closed.

×