Zyra e Kryeministrit

Premijera Haradinaj: Dolazak dijaspore u Prekaze, najbolja veza sa domovinom

1 Gusht, 2018

 

Skenderaj, 1 avgust 2018

Sa mnogo napora je naša domovina i naše pravo uzvišeno do sadašnjeg stanja. Imamo još posla da uradimo, još smo uvek potrebni jedni drugima. Našoj domovini još treba dijaspora, izjavio je premijer Haradinaj u svom govoru na koncertu organizovanom u opštini Srbica od strane Ministarstva za dijasporu, povodom obeležavanja Dana dijaspore na Kosovu.

Premijer Haradinaj je poručio dijaspori veličajte Kosovo kod tih naroda, u onim zemljama u kojima dijaspora živi, da što više uzdignemo domovinu, naše zakone, naše vrednosti.

I dalje verujte u svoju domovinu, u mesto rođenja i zajedno radimo na jačanju Kosova da postane kao zemlje u kojima živite; rekao je premijer Haradinaj.

U sklopu manifestacije Dani dijaspore su takođe i odavanje počasti kod Kompleksa porodice Jashari u Prekazu, Srbici.

Ovom prilikom je, premijer Haradinaj rekao da je dobro što su se udružili u Prekazu, mestu koje ujedinjuje Albance gde god da su. “Duboko sam uveren da je dolazak cele dijaspore u Prekaze najbolja veza sa domovinom”, rekao je premijer Haradinaj.

Nakon odavanja počasti, premijer je posetio porodicu Jashari, kome je domaćin bio Rifat Jashari.

Premijer Haradinaj je bio u pratnji zamenika premijera Bedžeta Pacolija, Dardana Gashija i državnog ministra Republike Albanije za dijasporu, Pandeli Majko.

U omažu su učestvovali, gradonačelnik Srbice, Bekim Jashari, i gradonačelnik Glogovca, Ramiz Lladrovci.

Deo ove manifestacije je bio i predsednik Kosova Hashim Thači i Rosario Petta gradonačelnik opština Arbreša, Piana degli Albanesi na Siciliji.

Last modified: 1 Gusht, 2018

Comments are closed.

×