Zyra e Kryeministrit

Premijer Republike Kosovo, Albin Kurti primio je čestitke od predsednika Republike Francuske, Emanuela Makrona

1 Prill, 2021

Priština, 1. april 2021.

Predsednik Republike Francuske, Emanuel Makron čestitao je premijeru Republike Kosovo, Albinu Kurtiju na formiranju Vlade i poželeo mu je uspeha na dužnosti premijera.

U poslatoj čestitki, predsednik Makron je napisao premijeru Kurtiju, da glasajući za listu koju je on predvodio tokom izbora 14. februara, većina glasača koji su učestvovali na izborima su izrazili svoju želju za promenom.

“Znam da nameravate da sprovodite temeljne reforme, koje vaši sugrađani traže: jačanje vladavine prava, kao i ekonomski i društveni razvoj Kosova”, napisao je predsednik Makron. Ovde, naveo je on, treba dodati i borbu protiv pandemije kojoj treba dati trenutni prioritet, u vreme kada je Kosovo teško pogođeno i kada je Evropska unija mobilisana da pomogne zemljama iz regiona da se suoče sa zdravstvenom krizom i njenim posledicama. Francuski predsednik je dao svoju podršku premijeru Kurtiju za sve prioritete koji su u korist građana Kosova. On je takođe ponudio svoju podršku za dijalog između Kosova i Srbije koji, prema njegovim rečima, mora da se završi jednim sveobuhvatnim sporazumom.

Na kraju čestitke, predsednik Emanuel Makron je rekao da će imati posebno zadovoljstvo da ubrzo dočeka premijera Kurtija u poseti Parizu.

Last modified: 1 Prill, 2021

Comments are closed.

×