Zyra e Kryeministrit

Premijer Republike Kosovo Albin Kurti održao je danas sastanak u svom kabinetu sa šefom belgijske kancelarije na Kosovu, Jean-Louis Servais

7 Prill, 2021

 

Priština, 7. april 2021.

Premijer Kurti danas se u svom kabinetu sastao sa šefom belgijske kancelarije na Kosovu, Jean-Louis Servais. Primio je čestitke od g. Servais-a za postignut rezultat na parlamentarnim izborima, kao i na novoj funkciji. Prema njegovim rečima, građani Republike Kosovo na ovim izborima preneli su pozitivnu poruku o demokratskoj zrelosti u zemlji. Belgija je uvek verovala u Kosovo i njegov narod, rekao je između ostalog g. Servais, smatrajući Kosovo zemljom sa velikim prednostima, posebno zbog mlade prosečne starosti stanovništva. Takođe je rekao da Belgija podržava Republiku Kosovo u njenim ciljevima za evropske integracije, uključujući liberalizaciju viznog režima za njene građane.

Premijer Kurti zahvalio se na današnjoj poseti i čestitkama. Rekao je da su njegovi prioriteti, kao i njegove vlade pravda i zapošljavanje, ali u suočavanju sa pandemijom prioritet je pružanje novih doza vakcina Covid-19 što je pre moguće.

Premijer Kurti obavestio je g. Servais-a o napretku procesa vakcinacije i o novim merama protiv Covid-19, koje dopunjuju taj proces.

Na sastanku je bilo reči i o mogućnostima i oblicima povećanja ekonomskih investicija i trgovinske razmene između dve zemlje, sa posebnim naglaskom na dijasporu.

Last modified: 7 Prill, 2021

Comments are closed.

×