Zyra e Kryeministrit

Premijer Ramush Haradinaj sastao se sa predsednikom EBOR-a, Suma Chakrabarti

27 Gusht, 2018

Drač, 27 avgust 2018

Premijer Republike Kosova, Ramush Haradinaj, na marginama sastanka zemalja Zapadnog Balkana u Draču, imao je danas sastanak sa predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBOR) Suma Chakrabarti.
Na ovom sastanku, premijer Haradinaj se zahvalio predsedniku Chakrabarti na podršci razvojnim projektima za Kosovo i projektima u okviru regionalne ekonomske integracije, koje finansira Evropska banka za obnovu i razvoj.

Premijer Haradinaj, rekao je da je Vlada posvećena održivom ekonomskom razvoju Kosova koji obezbeđuje jasnu perspektivu integracije u strukture Evropske Unije.

Tokom sastanka, premijer Haradinaj je obavešten od predsednika Chakrabarti da će sledeće godine sredstva za Kosovo, od 70 miliona biti povećana na 120 miliona evra i da će početi sprovođenje obilaznice Prištine i drugih infrastrukturnih projekatia predstavljeni u februaru na samitu u Londonu koji se odnose na infrastrukturu u drugim kosovskim gradovima.

Predsednik Evropske banke za obnovu i razvoj, Suma Chakrabarti, procenjujući napredak Kosova, rekao je da će EBOR nastaviti da podržava projekte koji pomažu ekonomski razvoj zemlje

Last modified: 27 Gusht, 2018

Comments are closed.

×