Zyra e Kryeministrit

Premijer Ramush Haradinaj sastao se sa poverenikom EU-a za međunarodnu saradnju, Neven Mimica

3 Shtator, 2018

Dubrovnik, 1 septembar 2018


Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, na marginama Dubrovačkog foruma, koji razvija radove u Dubrovniku, Hrvatska, održao je danas bilateralni sastanak sa poverenikom EU-a za međunarodnu saradnju i razvoj Neven Mimica.

U početku je premijer Haradinaj obavestio poverenika Mimica o prioritetima vlade Kosova za Evropsku reformsku agendu, čiju prvu fazu je uspešno sprovodila, prolazeći u ERA 2, kao i o ekonomskom razvoju, jačanju reda i prava, ispunjavanju obaveza koje proizlaze iz SSP-a i o drugim oblastima od vitalnog značaja za poboljšanje života građana Kosova.

Premijer Haradinaj je rekao da vlada Kosova naporno radi na poboljšanju poslovne klime, nacrtu zakonodavstva koje olakšava uslove za potencijalne investitore, stvarajući slobodne ekonomske zone širom zemlje.

Premijer Haradinaj je rekao da su kosovske institucije ispunile sve uslove za viznu liberalizaciju, pozdravljajući i ceneći poslednju odluku Komiteta LIBE za glasanje za kretanje građana Kosova bez viza.

Tokom sastanka premijer Haradinaj je ocenio da će dijalog o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije, olakšan od strane Evropske unije, i postizanje pravno obavezujućeg konačnog sporazuma i uzajamno priznavanje između dve zemlje, doprineti regionalnoj stabilnosti i otvoriti perspektivu za obe zemlje na putu evropskih integracija.

U međuvremenu, komesar EU-a za međunarodnu saradnju i razvoj Neven Mimica tokom sastanka sa premijerom Haradinaj cenio je ispunjenje kriterijuma za viznu liberalizaciju od strane kosovskih institucija, ukazujući na evropsku perspektivu Kosova.

Last modified: 3 Shtator, 2018

Comments are closed.

×