Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti:Pobrinimo se o onima koji su siromašniji, slabiji, bolesni ili s posebnim potrebama

15 Prill, 2021

 

 

Priština, 15. april 2021

Premijer Republike Kosovo Albin Kurti, u pratnji ministarke ekonomije Artane Rizvanolli, učestvovao je u kampanji “Reci ne plastičnim kesama”, koju su organizovali HANDIKOS i Balkanski forum.

U ovoj simboličnoj aktivnosti zvanično su predstavljene torbe za višekratnu upotrebu koje već nekoliko meseci izrađuju osobe s ograničenim sposobnostima.
Premijer Kurti rekao je da je uveren da bi Kosovo, naša država, kao dom našeg naroda, trebalo da ima jaku socijalnu potporu i čvrst ekološki krov.

“Dakle, moramo se pobrinuti za one koji su siromašniji, slabiji, bolesni ili s posebnim potrebama, ali u isto vreme moramo shvatiti da su prirodni resursi ograničeni i da su to i životna sredina, a ne samo sirovina za tehnologiju” , rekao je premijer Kurti.

Pohvalivši ovu inicijativu, premijer Kurti rekao je da su nam potrebne institucionalna odgovornost i socijalna svest, te je naglasio da je ono što trebaju učiniti formiranje radne grupe, u kojoj učestvuju određena ministarstva s parlamentarnim odborom, ali i civilno društvo i preduzeća, kako bi doneli zakonodavni paket za zaštitu životne sredine, uzimajući u obzir evropsku praksu i primere iz naprednih zemalja, ali i situaciju u kojoj je Kosovo danas.

“Svakako bismo trebali težiti smanjenju plastike, a posebno kesa, imajući osjetljivost koju možda veliki marketi vrše mnogo brže i lakše od malih trgovaca”, rekao je premijer Kurti, dodajući da ćemo, kad budemo imali volje i znanja, moći pokrenuti takav program, što podrazumeva I sprovođenje zakona i donošenje novih zakona, upravo u ovom mandatu koji samo što smo započeli.

Last modified: 15 Prill, 2021

Comments are closed.

×