Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti ugostio ministra spoljnih poslova Maasu: Nemačka podržava vladine ciljeve u pogledu reformi

22 Prill, 2021

Priština, 22. april 2021

Premijer Republike Kosovo Aljbin Kurti zajedno sa dvoje zamenika premijera, Besnikom Bismilijem i Donikom Gervalom, ugostio je nemačkog ministra spoljnih poslova Heika Maasu.
Nemački ministar čestitao je premijeru Kurtiju na stupanju na dužnost šefa Vlade Kosova i ponovio podršku Nemačke prema Kosovu i novoj vladi.

Tokom sastanka pružena je podrška vladinim ciljevima na reformi u vladavini zakona, borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Ministar je izjavio da je tokom nemačkog predsedavanja Evropskom unijom pitanje liberalizacije viznog režima za Kosovo bilo u vrhu dnevnog reda. Potvrdio je da će Nemačka biti posvećena postizanju liberalizacije viznog režima za Kosovo što je pre moguće, budući da je nemačka pozicija jasna, da je Kosovo ispunilo sve uslove za liberalizaciju viznog režima.

Tema sastanka bilo je i pitanje dijaloga sa Srbijom uz posredovanje EU, gde je glavni diplomata potvrdio kontinuiranu podršku Nemačke dijalogu i normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije.

Premijer Kurti naglasio je da nova vlada garantuje bezbedno investiciono okruženje i da će Kosovo pozdraviti zajedničke investicije dijaspore i nemačkih investitora.
Tokom sastanka, premijer Kurti i ministar Maas razgovarali su o konkretnim koracima za dalju saradnju između Republike Kosovo i Nemačke.

Last modified: 22 Prill, 2021

Comments are closed.

×