Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti sastao se sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva na Kosovu, Nicholas Abbott

30 Mars, 2021

 

Priština, 30. mart 2021.

Premijer Republike Kosovo Albin Kurti primio je danas ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva na Kosovu, Nicholas Abbott. Sastanku je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova Xhelal Sveçla.

Ambasador Abbott čestitao je premijeru Kurtiju na preuzimanju dužnosti i izrazio je spremnost i volju britanske vlade da pomogne Kosovu, posebno u oblasti vladavine reda, zakona i bezbednosti.
G. Abbott je rekao da će u dugoročnom planu Ujedinjeno Kraljevstvo, u okviru svoje uloge u QUINT-u, nastaviti da podržava Kosovo da postane funkcionalna i stabilna država sa normalizovanim odnosima sa Srbijom.

Premijer Kurti i ambasador Abbott takođe su razgovarali o situaciji pandemie, dolasku vakcina i potrebi poštovanja mera za sprečavanje širenja koronavirusa.

Zahvalivši se ambasadoru Abbott na pomoći i podršci koju je britanska država pružila Kosovu, premijer Kurti je rekao da je posvećen da Vlada kojom rukovodi još više produbi bilateralne odnose sa Ujedinjenim Kraljevstvom, pružajuči tako jednog ozbiljnog partnera.

Premijer Kurti i ambasador Abbott složili su se da će zajedničke investicije kosovske dijaspore sa ozbiljnim britanskim investitorima doprineti ekonomskom razvoju Kosova.

Last modified: 30 Mars, 2021

Comments are closed.

×