Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti sastao se sa ambasadorom Mađarske na Kosovu Jozefom Benczeom

30 Mars, 2021

 

Priština, 30. mart 2021

Premijer Republike Kosovo Albin Kurti je danas u svom kabinetu, zajedno sa ministarkom ekonomije Artaneom Rizvanolli, primio ambasadora Mađarske na Kosovu Jozefa Benczea.

Ambasador Bencze poželeo je premijeru Kurtiju dobar početak i uspeh na novom poslu. Rekao je da Kosovo ima veoma važnog partnera u Mađarskoj i da može da računa na njenu podršku u zajedničkim ciljevima, posebno u kosovskim ciljevima za evropske integracije. S tim u vezi, Mađarska snažno podržava liberalizaciju viza za Kosovo i to aktivno radi u svim institucijama EU koje donose odluke.

Premijer Kurti se zahvalio ambasadoru Benczeu na čestitkama kao i na čestitkama premijera Mađarske Viktora Orbana. Mađarska je još od ranije bila stalna podrška Kosovu i pre i posle proglašenja njene nezavisnosti, rekao je premijer Kurti. Istakao je podršku Mađarske poslednjih godina u dve oblasti, u infrastrukturi i obrazovanju. U infrastrukturi kroz realizaciju projekta kanalizacione mreže, koji se poklapa sa potrebama građana i Vladinim planom za potpuno širenje ove mreže širom zemlje do 2025.godine. Dok u obrazovanju kroz program stipendiranja za naše studente u Mađarskoj, kroz koji će samo ove godine imati koristi 75 studenata.

Premijer Kurti i ambasador Bencze će i dalje biti u stalnom kontaktu u cilju unapređenja odnosa između dve zemlje.

Last modified: 30 Mars, 2021

Comments are closed.

×