Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti primio komesara EU za ekonomska i finansijska pitanja

28 Prill, 2021

Brisel, 28. april 2021

Premijer Republike Kosovo Aljbin Kurti, zajedno sa zamenikom premijera za evropske integracije i dijalog, Besnikom Bismilijem i zamenicom premijera i ministarkom spoljnih poslova i dijaspore Donikom Gervalom-Švarc, primio je danas Paola Đentilonija, komesara Evropske unije za ekonomska i finansijska pitanja.

Premijer Kurti naglasio je tokom sastanka da je Republika Kosovo pozdravila paket proširenja EU 2020, objavljen u oktobru, posebno Ekonomski i investicioni plan za zapadni Balkan.

Na sastanku je razgovarano o negativnom uticaju pandemije COVID-19 na ekonomiju i potrebi ozbiljne posvećenosti oporavku od gubitaka izazvanih pandemijom. Premijer je potvrdio posvećenost odgovornom i stabilnom upravljanju javnim finansijama, paralelno sa brigom o onima kojima je potrebna i koji su najviše pogođeni posledicama pandemije.

Premijer je obavestio komesara Đentilonija o ciljevima vladinog programa za ekonomski razvoj i planovima za poboljšanje pravnog okvira, kao i o politikama digitalne transformacije u službi sektora informacionih i komunikacionih tehnologija. Premijer je predstavio mogućnost koje Kosovo nudi u ekonomskom razvoju, uključujući talentovanu omladinu i preduzetnički duh dijaspore. Premijer je dodao da „ulaganje u otvaranje novih radnih mesta ostaje glavni prioritet Vlade.“

 

 

Last modified: 28 Prill, 2021

Comments are closed.

×