Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti primio je predstavnike agencija Ujedinjenih nacija na Kosovu

30 Mars, 2021

 

Priština, 30. mart 2021

Premijer Republike Kosovo Albin Kurti je, zajedno sa ministrom zdravlja Arbenom Vitijom, primio danas na sastanak, predstavnike agencija Ujedinjenih nacija koje deluju na Kosovu. Premijer Kurti se zahvalio agencijama na njihovom doprinosu koji su dali u obnovi i razvoju Kosova i na obezbeđivanju prvog kontingenta anti-Covid vakcina. Govoreći o pandemijskoj krizi širom sveta, premijer Kurti je rekao da se ta kriza na Kosovu još više produbila s’nepravednim svrgavanjem vlade, prošle godine. Premijer je naglasio da trenutno na Kosovu ima prosečno 10 smrtnih slučajeva dnevno, dok nijedan pacijent koji ima koronavirus ne preživljava izlazek iz respiratora.

I ministar zdravlja, Arben Vitia, je rekao, zahvalivši im se na doprinosu povodom ovog prvog kontingenta vakcine, da se nada daljoj saradnji agencija UN na prevazilaženju krize sa virusom.

Predstavnici agencija Ujedinjenih nacija prisutni na sastanku čestitali su premijeru Kurtiju i ministru Vitia pobedu na izborima i formiranje vlade. Koordinatorka za razvoj UN-a Ulrika Richardson je rekla da bi novi vladin kabinet mogao računati na pomoć i podršku agencija, ali je takođe, rekla da očekuje saradnju i koordinaciju s vladom.

I drugi predstavnici su takođe obavestili premijera Kurtija i ministra Vitiu o radu koji su obavili i koji obavljaju na Kosovu, nudeći dalju podršku.

Premijer Kurti je obećao svoju podršku i podršku vlade, jer, kao što je on rekao, želimo da sarađujemo sa svima za dobro Kosova.

Pored koordinatorke za razvoj UN-a, Ulrike Richardson, sastanku su prisustvovali i Maria Suokko (UNDP), Anna Rostocka (IOM), Omar Siddikue (UN HABITAT), Brendan Keirnan (UNOPS), Murat Sahin (UNICEF), Visare Mujko -Nimani (UNFPA), Vlora Nushi (UNVOMEN), Naser Krasniki (FAO) Seri Koriak (VHO), Lorik Pustina (UNDCO), Blerim Azizi (UNV), Rositsa Zaharieva (UNODC), Blerim Murtezi (ILO) Shpend Qamili (UNDCO) ).

 

Last modified: 30 Mars, 2021

Comments are closed.

×