Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti primio je ambasadorku severne Makedonije na Kosovu Shpresu Jusufi

16 Prill, 2021

 

Priština, 16. april 2021

Premijer Republike Kosovo Albin Kurti primio je danas ambasadorku Severne Makedonije na Kosovu Shpresu Jusufi. Ambasadorka Jusufi je čestitala premijeru Kurtiju na novoj dužnosti i pobedi na izborima 14. februara i prenela je čestitke njene vlade njemu i narodu Kosova na demokratskom izbornom procesu i novim institucijama koje proizilaze iz ovog procesa.

Severna Makedonija je prijateljska susedna država i strateški partner Republike Kosovo i njenog naroda, rekao je premijer Kurti. Politički, trgovinski i ekonomski odnosi i saradnja su u službi obe države, a Vlada Republike Kosovo je posvećena njihovom produbljivanju i širenju. Stoga je u tom cilju dogovoreno da se organizuje zajednički sastanak dve vlade, u prikladno vreme, i s obzirom na epidemiološku situaciju u relevantnim zemljama, gde će biti potpisan niz sporazuma, uključujući sporazum o studiji izvodljivosti za put Prizren- Tetovo.

Tokom sastanka, premijer Kurti je takođe potvrdio svoje učešće na prespanskom samitu koji se planira da bude održan u julu ove godine.

Na sastanku se razgovaralo i o situaciji sa pandemijom Covid-19 u obe zemlje, merama koje su vlade preduzele da zaustave i smanje trend infekcija, nesmetanom odvijanju procesa vakcinacije i neprekidnim naporima da se obezbede nove doze vakcina protiv Covid- 19.

Last modified: 16 Prill, 2021

Comments are closed.

×