Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti primio čestitku belgijskog premijera Aleksandra De Kroa: Ciljevi vase vlade približavaju Kosovo Evropskoj uniji

18 Prill, 2021

 

Priština, 18. april 2021

Premijer Republike Kosovo Aljbin Kurti primio je čestitku belgijskog premijera Aleksandra De Kroa povodom preuzimanja funkcije šefa izvršne vlasti.

U čestitki je premijer De Kroa izjavio da je sa velikim interesovanjem primio saopštenje o namerama premijera Kurtija, u vezi sa jačanjem vladavine prava i reforme pravosuđa, konsolidacijom institucija Republike Kosovo, socijalnim i ekonomskim razvojem i modernizacijom ekonomije. Sve ovo je, kako je naveo, u interesu poboljšanja života građana Kosova i približavanja Kosova Evropskoj uniji.

Dalje je naglasio da je belgijska vlada i dalje u potpunosti uverena u poziv za evropsku integraciju Republike Kosovo i drugih zemalja zapadnog Balkana, dodajući da Belgija podržava proces dijaloga između Kosova i Srbije, uz pomoć Evropske unije.

Premijer Belgije De Kroa ponovio je kvalitet prijateljskih odnosa i saradnje dve zemlje, kao i spremnost za zajednički rad na planu jačanja i produbljivanja ovih odnosa. De Kroa je naglasio da bi bio srećan da se sastane sa premijerom Kurtijem tokom njegove sledeće posete Briselu.

Last modified: 18 Prill, 2021

Comments are closed.

×