Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti je odao počast kod groba predsednika Ibrahima Rugove i aktiviste Adema Demacija

24 Mars, 2021

Priština, 24. mart 2021

Premijer Republike Kosovo Albin Kurti je u pratnji članova vladinog kabineta odao danas počast kod groba predsednika Ibrahima Rugove.

Premijer Kurti rekao je da nakon omaža u Prekazu i Glođanu odaju počast grobu istorijskog predsednika Ibrahima Rugove, prvog predsednika Kosova, istovremeno i prvog predsednika oslobođenog Kosova.

„Setimo se njegove uloge i doprinosa tokom devedesetih godina na internacionalizaciji kosovskog pitanja, što je bilo izuzetno dragoceno za veliku intervenciju najmoćnije vojne alijanse u istoriji čovečanstva protiv Miloševićeve Srbije“, rekao je on.
Dalje je, premijer Kurti rekao da se na ovaj način, zajedno sa zamenicima Premijera, ministrima, podsećaju da tamo odakle potiču, poštuju doprinos svih i samopouzdano idu napred za ono što su građani izglasali 14. februara i legitimisali podršku 22 marta u Skupštini Republike.

Odatle se premijer Kurti poklonio na grobu aktiviste Adema Demacija, rekavši da su 24. marta ove godine, kao nova Vlada Republike Kosovo, započeli sa jednim Ademom, sa Ademom Jasharijem, a završavaju sa drugim Ademom , koji je na jedan način skoro isti, Ademom Demacijem.

„Simbol našeg otpora, najistaknutiji i nesalomljivi aktivista nacionalnog pitanja, koji je ceo život i delo posvetio za naš opšti interes i koji je, uprkos dugim zatvoranjima, koja zajedno čine 28 godina, nije se zaustavio, nije se umorio i nikada se nije slomio. Sećanje na njega je večno i nesumnjivo će se doprinos Bace Adema učiti i gajiti među generacijama aktivista tokom ovog novog veka “, rekao je premijer Kurti.

Last modified: 24 Mars, 2021

Comments are closed.

×