Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti dočekao je Evropske džudo šampione

20 Prill, 2021

 

Priština, 20 april 2021

Premijer Republike Kosovo, Albin Kurti, zajedno sa Ministrom Kulture, Omladine i Sporta, Hajrulla Çeku i Zamenica Ministra Daulina Osmani, dočekao je danas u njegovom kabinetu Kosovske džudiste, koji su se vratili sa velikim uspehom iz Evropskog Šampionata Džudo-a. Zajedno sa džudistom Distria Krasniqi, koja je dobila zlatnu medalju na šampionatu, džudistom Akil Gjakova, koji je takođe dobio zlatnu medalju i Nora Gjakova bronzanu medalju bio je i njihov trener Driton Kuka i predsednik Džudo Federacije Kosova, Agron Kuka.

Premijer Kurti je čestitao džudiste za njihovu performansu u evropskom šampionatu koji je održan 16-18 aprila, u Lisabonu Portugalije.

Premijer Kurti zahvalio se predsedniku džudo federacije i treneru Driton Kuka za neprestani rad i njihov doprinos za konsolidaciju državnog imidža u međunarodnoj areni.
“To je veoma veliko zadovoljstvo da vidim Kosovo pređenu prvu između 45 Evropskih država”, rekao premijer Kurti. obratio se sa posebnim čestitkama, međutim, džudisti Akil Gjakova, koji je po prvi put proglašen šampion Evrope i doneo je prvu međunarodnu medalju u kategoriji muškaraca.

Tokom sastanka se diskutovalo o gradu Peči, kao mesto sa istorijom i tradicijom u džudo sportu, i Premijer Kurti istakao činjenicu da kako jedno naselje Peći proizvodi šampione međunarodnog nivoa.

Predsednik Džudo Federacije, Agron Kuka i trener Driton Kuka čestitali su Premijeru za dužnost, želeći mu mnogo uspeha i posebno su zatražili podršku za regulisanje problematike sa kojom je izazvan sportski sektor.
Trener Driton Kuka obelodanio je njegova očekivanja za Olimpijske igre Tokyo 2020, dok je rekao da “naša reprezentacija ima velike mogućnosti za dobitak Olimpijske medalje”.

Ministar Çeku i zamenica ministra Osmani izrazili su njihovu spremnost za podršku Kosovskog sporta, nadajući se će i drugi sportovi pratiti put uspeha džudo sporta.

Last modified: 20 Prill, 2021

Comments are closed.

×