Zyra e Kryeministrit

Premijer Hoti: Zadruga „Krusha“ model za organizovanje i zapošljavanje žena

28 Dhjetor, 2020

Orahovac, 28. decembra 2020.

Premijer Republike Kosovo Avdullah Hoti posetio je poljoprivrednu zadrugu žena „Krusha“, gde vlasnici Fahrije Hoti izrazio poštovanje za neumoran rad i ponudio joj podršku vlade za unapređenje rada u ovoj zadruzi.

Premijer Hoti je rekao da zadruga gospođe Fahrije je model za organizovanje i zapošljavanje žena, kao i za stvaranje prihoda za njihove porodice.

„Ova godina je bila teška za sve bez izuzetka, i za poljoprivredne proizvođače kao i za sve žene koje ovde rade. Bićemo blizu vas. Kao što znate, imamo paket za ekonomski oporavak i u okviru istog je i posebna mera za podršku poslovnim ženama“, rekao je premijer Hoti.

One je dodao da uprkos poslednjih političkih događaja koji su se desili, vlada će nastaviti da primenjuje ovaj paket i podržava poslovne žene.

Premijer Hoti je podvukao da prvi deo ove podrške je zatvoren sa pomoći za 100 privatnaa vrtića širom Kosova, gde su pod upravom poslovnih žena i gde zapošljavaju žene. Dok, u drugom delu, će biti direktno podržavane žene koje su uključene u poslovanju kao vlasnice ili kao zaposlene, pre svega ova zadruga.

Last modified: 28 Dhjetor, 2020

Comments are closed.

×