Zyra e Kryeministrit

Premijer Hoti: Veoma važan projekat za mrežu putne infrastrukture na nacionalnom nivou

21 Janar, 2021

Uroševac, 21. januar 2021

Premijer Republike Kosovo na dužnosti, Avdullah Hoti prisustvovao je u početku radova na proširenju puta na ulazu u grad Uroševac, projektu koji je smatrao važnim ne samo za ovu opštinu, već i za celokupnu infrastrukturu i putnu mrežu na nacionalnom nivou. .

„Veoma važan projekat koji stvara dobar pristup građanima Uroševca, sa okolnim opštinama i okolnim regionima. Veoma mi je drago što su konačno završene sve potrebne procedure za pokretanje ovog projekta i zahvaljujem se EBRD-u i kompaniji koja je preuzela njegovu izgradnju, kao i italijanskom ambasadoru koji je prisutan na mnogim takvim događajima, gde se preko italijanske kompanije povećava prisustvo kompanija iz EU uopšte, što je u velikom interesu za nas “, rekao je premijer Hoti.

Premijer Hoti je podvukao da je završen projekat koji u potpunosti zadovoljava potrebe građana sa neophodnim podvožnjacima za slobodno kretanje za potpunu integraciju svih naselja oko ovog projekta, a takođe je prilagodio i potrebe preduzeća da ne ostanu izolovani za pristup ovoj infrastrukturi.

„S obzirom na ozbiljnost kompanije, verujem da će biti završena u rekordnom roku. Ovo je samo jedan od nekoliko projekata koje finansira EBRD. „Ministar za infrastrukturu Abrashi ima dugačku listu projekata za koje verujem da ćemo brzo krenuti napred, uglavnom uz međunarodno finansiranje, uzimajući u obzir prioritete koje imamo na Kosovu za druge oblasti i sektore“, rekao je premijer Hoti.

Na ceremoniji započinjanja radova na proširenju puta na ulazu u grad Uroševac, zajedno sa premijerom Hotijem bili su Ministar za infrastrukturu Arban Abrashi, gradonačelnik Uroševca Agim Aliu, ambasador Italije na Kosovu Nicola Orlando i direktor EBRD na Kosovu, Neil Tailor.

Ovaj projekat finansira Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) u iznosu od 13 miliona 407 hiljada 679, 56 evra u dužini od 5,6 km.

Ispod možete pronaći fotografije sa današnjih aktivnosti premijera Hotija:

Last modified: 21 Janar, 2021

Comments are closed.

×