Zyra e Kryeministrit

Premijer Hoti: Trepči je potrebna naša podrška

26 Janar, 2021

Mitrovica, 26. januar 2021.

Premijer na dužnosti Republike Kosovo g. Avdullah Hoti, sastao se sa upravom i odborom Trepče, sa kojima je razgovarao o situaciji u kojoj prolazi ovo preduzeće od strateškog značaja za ekonomiju Kosova.

“Prošla je kroz jedan težak period, uglavnom kao rezultat razvoja na međunarodnim finansijskim tržištima i nemogućnosti da prodre i proda proizvode Trepče na tim tržištima. Sada se situacija polako popravlja”, podvukao je premijer Hoti.

On je čestitao odboru i upravi na akcijama koje su preduzeli posebno u poslednja tri meseca, kako bi stabilizovali situaciju i povećali proizvodnju. Premijer Hoti ocenio je da je 2020. bila jedna od najuspešnijih godina u pogledu proizvodnje u Trepči.

“Verujem da će sa poboljšanjem međunarodnih finansijskih tržišta, na odgovarajućim tržištima na kojima se prodaju proizvodi Trepče, ova kompanija će se brzo oporaviti, ali sada je moramo podržati”, rekao je premijer Hoti.

Tokom svog boravka u Trepči, premijer Hoti posetio je flotaciju minerala u prvom tunelu gde se prerađuje ruda, odakle se dobija koncentrat olova i cinka.

Last modified: 26 Janar, 2021

Comments are closed.

×