Zyra e Kryeministrit

Premijer Hoti: Trendovi su stabilni, iste mere protiv Covid-19 ostaju na snazi

16 Mars, 2021

Priština, 16. mart 2021

Premijer Republike Kosovo, na dužnosti g. Avdullah Hoti, na sastanku sa ministrom zdravlja na dužnosti, g. Armendom Zemajem, direktorom NIJZK, g. Naserom Ramadanijem, direktor BUKSK, g. Valbonom Krasniqijem i zamenikom ministra obrazovanja, Xhhavitom Rexhajem, razgovarali su o situaciji sa pandemijom Covid-19.

Odlučeno je da će iste mere protiv Covid-19 ostati na snazi, jer se procenjuje da su trendovi stabilni. Dok se razmatraju mogućnosti za započinjanje onlajn učenja na svim nivoima obrazovanja, u naredne dve nedelje, počev od 22. marta.

Očekuje se da će odluka o ovom pitanju biti doneta danas popodne nakon zajedničkog sastanka MON, MZ, NIJZK, SBASHK i Saveta roditelja.

I na ovom sastanku se od građana traži da poštuju fizičku udaljenost, da koriste maske i održavaju ličnu higijenu. Dok se od institucija odgovornih za kontrolu sprovođenja mera protiv Covid -19, da povećaju nivo angažovanja rigoroznim poštovanjem važečih mera.

Uprkos opterećenju, zdravstvene ustanove rade punim kapacitetom, a snabdevanje lekovima je stabilno. Dok Odbor za imunizaciju i relevantne institucije vrše sve neophodne pripreme da čim stigne prvi kontingent COVAX vakcine, odmah započne vakcinacija građana .

Last modified: 16 Mars, 2021

Comments are closed.

×