Zyra e Kryeministrit

Premijer Hoti se sastao sa sindikalistima, obećavajući da će se platiti dodatno angažovanje i rizik

27 Janar, 2021

 

Priština, 27. januar 2021

Premijer Republike Kosovo, na dužnosti, g. Avdullah Hoti, održao je sastanak sa predstavnicima sindikata pravosuđa, popravne službe, socijalnih radnika, sindikata policije, vatrogasaca, sindikata popravne službe, nezavisne uprave, sindikata civilne službe, zaposlenih u PAK-u i predstavnicima udruženja medicinskih sestara.

Sindikalci su izneli niz zahteva zajedno sa svojom zabrinutošću da pristup institucija nije jednak za svaki sektor, ističući da se osećaju zanemareno i diskriminisano.

Nakon saslušanja žalbi i zahteva sindikalista, premijer Hoti je izrazio spremnost da sve zahteve tretira pojedinačno i da vidi koje su budžetske mogućnosti za njihovo ispunjavanje.

Pred predstavnicima sindikata je obečao da će vlada na dužnosti, platiti sve sektore u kojima je postojalo dodatno angažovanje i rizik na radu, zbog pandemije Covid-19.

Premijer je naglasio da će se većina zahteva sindikalista rešiti Zakonom o platama, koji je bio spreman za javnu raspravu još od oktobra, ali su postupci odloženi zbog pandemije Covid-19.

Last modified: 27 Janar, 2021

Comments are closed.

×