Zyra e Kryeministrit

Premijer Hoti potpisao je izjavu protiv seksualnog uznemiravanja u javnoj upravi

25 Nëntor, 2020

 

Priština, 25. novembar 2020

Premijer Republike Kosovo g. Avdullah Hoti potpisao je izjavu protiv seksualnog uznemiravanja u javnoj administraciji Republike Kosovo.

Ovom prilikom je naglasio da Vlada Republike Kosovo ostaje posvećena sprovođenju aktivnih politika u oblasti ljudskih prava, zaštite od diskriminacije i stvaranju jednakih mogućnosti za sve građane u Republici Kosovo.

„Na osnovu principa zaštite od diskriminacije i u cilju razvijanja sigurnog, nepristrasnog, profesionalnog i odgovornog radnog okruženja u institucijama Republike Kosovo, danas usvajamo Politiku protiv seksualnog uznemiravanja u organima javne uprave Republike Kosovo ”, rekao je Hoti.

Premijer Hoti je naglasio da ova izjava štiti rodnu ravnopravnost kao osnovnu vrednost demokratskog razvoja kosovskog društva, zabranjujući bilo kakvu akciju ili ponašanje koje dovodi do kršenja ličnog dostojanstva svakog zaposlenog u organima javne uprave.

Premijer Hoti je zatražio od organa javne uprave u Republici Kosovo da promovišu i šire ovu politiku i da preduzmu konkretne korake za njenu primenu.

Last modified: 25 Nëntor, 2020

Comments are closed.

×