Zyra e Kryeministrit

Premijer Hoti: Poljoprivreda je prioritet vlade, vina Kosova sa međunarodnim nagradama za kvalitet

21 Dhjetor, 2020

 

Orahovac, Đakovica, 21. decembra 2020

Premijer Republike Kosovo Avdullah Hoti posetio je danas Orahovac i Đakovicu, gde je sa proizvođačima vina i stočarima razgovarao o Vladinim paketima za podršku domaćim preduzetnicima, u vreme kada se Kosovo, kao i čitav svet, suočava sa posledicama pandemije Covid. 19.

Na inauguraciji objekta za mikrovinifikaciju, premijer Hoti rekao je da ova moderna laboratorija zatvara čitav ciklus podrške koju Vlada daje poljoprivredi i vinogradarstvu.

„Veoma je zanimljivo, prilika je da učenici i studenti održe neophodnu praksu. Potrebni su nam stručnjaci u ovoj oblasti i uveren sam da ćemo uz pristup Vlade i podršku koju smo dobili od međunarodnih stručnjaka, kao i sa ljudima iz ovog regiona koji su veoma vredni i posvećeni ovoj aktivnosti, za nekoliko godina bićemo postavljeni na evropskoj mapi što se tiče vinograda i proizvodnje vina“, rekao je1premijer Hoti.

Premijer Hoti kod „Bodrumi i Vjetër“ izrazio je svoje zadovoljstvo razvojem ovog podruma čija su vina osvajala međunarodne nagrade za kvalitet.

„Svaki put kada dođem ovde impresioniram se izvanrednim i kvalitetnim radom, u skladu sa najvišim međunarodnim standardima proizvodnje vina“, rekao je.

Premijer Hoti posetu Orahovcu zaključio je u vinarskoj kompaniji „Biopak“, gde je i preneo poruku da su poljoprivreda, uključujući vinogradarstvo i proizvodnju vina, prioriteti Vlade.

U popodnevnim časovima, premijer Hoti učestvovao je u inauguraciji jedne farme u selu Brkovac, opština Đakovica.

„Drago mi je što se mreža farmera polako dovršava, što ispunjava najbolje standarde za ovu aktivnost“, rekao je on.

Tokom posete Orahovcu i Đakovici, premijera Hoti je pratio ministar Poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja,

Last modified: 21 Dhjetor, 2020

Comments are closed.

×