Zyra e Kryeministrit

Premijer Hoti: Ekonomsko osnaživanje stvara jednake mogućnosti

25 Nëntor, 2020

Priština, 25. novembar 2020

Premijer Republike Kosovo g. Avdullah Hoti, primio je danas na sastanku predstavnike Grupe žena poslanica Kosova, gđu. Vlora Limani- Hajnuni, gđu Teuta Haxhiu i gđu. Besa Ismaili, sa kojima je razgovarao o poštovanju ženskih prava u našem društvu.

Premijer Hoti je podvukao značaj za ekonomsku podršku žena u poslovanju, ističući da je ekonomsko osnaživanje i finansijska nezavisnost žena jedan od konkretnih oblika dugoročne podrške za stvaranje jednakih mogućnosti i ostvarivanje pune rodne ravnopravnosti.

Predstavnice grupe žena poslanica na Kosovu su pred premijerom Hotijem izrazile zabrinutost u vezi sa poštovanjem ženskih prava, sprečavanjem nasilja nad ženama i nasiljem u porodici, kao i dovršavanjem zakonodavstva koje podržava ostvarivanje rodne ravnopravnosti.

Premijer Hoti se obavezao da će Vlada Kosova nastaviti sa konkretnim angažovanjem na ažuriranju, dopunjavanju i usvajanju potrebnog zakonodavstva za sprečavanje i izbegavanje nasilja u porodici i nasilja nad ženama, kao i na jačanju socijalnih usluga, rehabilitaciji i resocijalizaciji sve žrtve nasilja.

Last modified: 25 Nëntor, 2020

Comments are closed.

×