Zyra e Kryeministrit

Premijer Hoti: Dan zastave – 28. novembar je dan svakog Albanca

28 Nëntor, 2020

 

Priština, 28. novembar 2020.

Premijer Republike Kosovo g. Avdullah Hoti, poslao je telegram čestitke premijeru Republike Albanije, g. Edi Rama. U ime Vlade Republike Kosovo, izrazio je svoje iskrene čestitke povodom Dana zastave – 28. novembra.

„Proglašenje nezavisnosti Albanije, 28. novembra 1912. godine, bio je najvažniji događaj u istoriji albanske nacije od novembra Gjergj Kastriota – Skenderbega. Dan zastave – 28. novembar je dan svakog Albanca, bez obzira gde živi ili radi. Ovaj dan nas podseća na velike žrtve i stalnu borbu koju smo tokom istorije činili za očuvanje netaknutog duha našeg nacionalnog bića“, navodi se u čestitki.

U nastavku vam donosimo celi telegram čestitke premijera Hoti za premijera Ramu

TELEGRAM ČESTITKE

Dragi premijeru Rama,

U ime Vlade Republike Kosovo, izražavam Vam iskrene čestitke povodom Dana zastave – 28. novembra.

Proglašenje nezavisnosti Albanije, 28. novembra 1912. godine, bio je najvažniji događaj u istoriji albanske nacije od novembra Gjergj Kastriota – Skenderbega. Na ovaj obeleženi dan, lideri svih albanskih regiona, u blagoslovljenoj Valoni/Vlori, jednoglasno su proglasili Albaniju odvojenom, slobodnom i nezavisnom državom. Od tog vremena, Albanci svuda su gore i sa ponosom držali Nacionalnu zastavu, koja je simbol jedinstva, mira i večne ljubavi među nama.

Dan zastave – 28. novembar je dan svakog Albanca, bez obzira gde živi ili radi. Ovaj dan nas podseća na velike žrtve i stalnu borbu koju smo tokom istorije činili za očuvanje netaknutog duha našeg nacionalnog bića.

Danas, Republika Albanija se ponosi sa svojim dostignuća, posebno članstvom u NATO-u i približavanju ka integraciji u Evropsku uniju. Ova dostignuća su nadahnuće i za Republiku Kosovo, tako da i mi možemo odlučno raditi na ispunjavanju zahtevanih standarda za članstvo u ovim institucijama. Zaključak ovog procesa označio bi povratak albanske nacije u njeno prirodno evropsko duhovno, kulturno i političko korito.

Potvrđujući vam osećaj mog najvećeg poštovanja, dragi premijeru, želim da Republika Albanija uvek ima samo prosperitet i uspeh!

aS poštovanjem,

Avdullah Hoti,
Premijer Republike Kosovo

 

Last modified: 28 Nëntor, 2020

Comments are closed.

×