Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Zauvek zahvalni povodom pomoći američkog generala Veslei Clarka

15 Maj, 2018

 

Priština, 15. maj 2018

“Kosovo i njegov narod će biti zauvek zahvalni i nikada neće zaboraviti pomoć američkog generala Veslija Klarka i Sjedinjenih Američkih Država. Njegovo ime će zauvek biti u sećanju Albanaca gde god da žive “, tako je izjavio premijer Kosova, Ramush Haradinaj, tokom sastanka sa bivšim vrhovnim komandantom savezničkih snaga NATO –a u Evropi, generalom Vesli Klarkom, koji je u zvaničnoj poseti Kosovu.

Premijer Haradinaj je visoko ocenio doprinos generala Clarka tokom 1999. godine, pod čijom komandom su počele intervencije NATO-a protiv srpskih ciljeva, da bi se spasao ceo jedan narod, bespomoćni Albanaci, koji su bili podvrgnuti genocidu.

“Zahvaljujući se na podršci Sjedinjenih Američkih Država , NATO-a, predsednika Bila Klintona, državnog sekretara Medlin Olbrajt, generala Vesli Klarka, bivšeg britanskog premijera Toni Blera i celog demokratskog sveta koji su doprineli slobodi Kosova, Kosovo je danas slobodno i nezavisno. Večna zahvalnost svima onima koji su spasili od istrebljenja naš narod “, rekao je premijer Haradinaj.

Premijer Haradinaj je, tokom sastanka izrazio spremnost Vlade Kosova da podrži američke fondacije koje su namenjene obrazovnim programeima.

Bivši Vrhovni komandant NATO savezničkih snaga u Evropi, američki general Vesli Klark, se zahvalio premijeru Haradinaju na prijemu, naglašavajući da su Kosovo i njegovi ljudi uvek u njegovom srcu i umu.

Last modified: 15 Maj, 2018

Comments are closed.

×