Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Zahvalni smo na snažnoj podršci albanske države na Kosovu

4 Qershor, 2018

Tirana, 4. juni 2018

Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj se tokom posete Tirani, sastao danas sa predsednikom Republike Albanije, Ilir Meta, sa kim je razgovarao o političkim dešavanjima u obe zemlje.

Premijer Haradinaj je tom prilikom izrazio svoju zahvalnost i naroda Kosova, za nesebičnu pomoć koju su pružili institucije Albanije u svim periodima za Kosovo.

“Zahvalni smo na vašem doprinosu Kosovu u svim teškim vremenima, i na sveobuhvatnoj podršci sada u procesu evropskih integracija, kao neophodnom procesu, koji je potreban Republici Kosovo više nego ikada, “, rekao je premijer Haradinaj.

Govoreći o bilateralnoj saradnji između dve zemlje i sprovođenju do sada postignutih sporazuma između Kosova i Albanije, oba sagovornika su se složili da treba da postoji povećana dinamika u tom pravcu.

Premijer Haradinaj je rekao da je za Kosovo potrebna podrška Albanskih institucija za veće lobiranje u pogledu povećanja broja priznanja i članstvo u raznim međunarodnim organizacijama.

U međuvremenu je, predsednik Ilir Meta izrazio svoju spremnost i institucije koju vodi da podržava Kosovo u svim procesima, sa naglaskom na njen evroatlantski put.

Last modified: 4 Qershor, 2018

Comments are closed.

×