Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj zahteva od bezbednosnih organa dodatno angažovanje u borbi protiv narkotika u školama i povećanje bezbednosti u zemlji

30 Maj, 2018

 

Priština, 30. maj 2018.

Trenutna bezbednosna situacija, priprema i povećanje opštih mera bezbednosti za letnju sezonu i doček naših sunarodnika iz inostranstva, bile su neke od tema o kojima se razgovaralo na radnom sastanku koji je premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, održao sa glavnim predstavnicima bezbednosnih institucija u zemlji.
Na ovom sastanku, premijer Haradinaj je rekao da je uloga bezbednosnih institucija, kosovske policije i drugih relevantnih mehanizama u borbi protiv negativnih pojava, veoma značajna i upravo zbog toga potrebna je mobilizacija svih nas kako ne bi došlo do porasta delikventnih i kriminalnih akata.
“Veoma smo posvećeni povećanju borbe protiv negativnih pojava, sa posebnim naglaskom na borbu protiv narkotika u školama i blizu njih, a za to je potrebno povećanje mera od strane organa reda i bezbednosti”, rekao je premijer Haradinaj.
Takođe, premijer Haradinaj je rekao da broj samoubistava i saobraćajnih nesreća na Kosovu je veoma zabrinjavajući, ocenjujući da je potrebno pažljivo razmotriti koji su uzroci ovih negativnih pojava kao i mogućnost smanjenja broja saobraćajnih nesreća.
S druge strane, ministar unutrašnjih poslova, Bejtush Gashi, je ocenio da je ukupna bezbednosna situacija na Kosovu stabilna i dodao da institucije reda i bezbednosti, koje su pod nadležnošću MUP-a, rade na poboljšanju ovih parametara.
V. d. generalnog direktora policije Kosova, Naim Rexha, nakon što se zahvalio premijeru na njegovom zalaganju za teme koje se tiču reda i bezbednosti, rekao je da je značajno povećana odgovornost i angažovanje policije Kosova u stvaranju bezbednog okruženja za građane.
Na ovom radnom sastanku koji je sazvao premijer Haradinaj, dogovoreno je da sve bezbednosne institucije podignu nivo odgovornosti u cilju stvaranja bezbednijeg okruženja za građane Kosova, što bi se odrazilo i na stvaranje veće bezbednosti za potencijalne strane investitore.

Last modified: 30 Maj, 2018

Comments are closed.

×