Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Vlada se obavezala da će pogurati napred projekte za upravljanje otpadnim vodama

5 Qershor, 2018

 

Priština, 6. jun 2018

Projekti za upravljanje otpadnim vodama su izuzetno važni i imaće podršku Vlade kosova. To je izjavio kosovski premijer Ramush Haradinaj, nakon što je primio ambasadora Švajcarske na Kosovu, Jeana-Huberta Lebeta i zamenika šefa Švajcarske kancelarije za saradnju, Bernharda Solanda, sa kim je razgovarao o mogućnosti razvoja budućih projekata u oblasti upravljanje otpadnim vodama.

Premijer Haradinaj je rekao da je Kosovo pozdravilo dosadašnja ulaganja Švajcarske koja su, od peroda posle rata, u vrednosti od 100 miliona evra, i posvećeno je da sarađuje i u narednim projektima, posebno onima koji se odnose na minimiziranje štete po životnu sredinu i njeno očuvanje.

“Kosovo je otvoreno da prihvati direktna strana ulaganja koja se odnose na upravljanje otpadnim vodama. Trenutno postoji nekoliko projekata koji su u fazi implementacije, ali postoje i drugi koji se planiraju “, rekao je premijer Haradinaj, obećavajući da će vlada koju on vodi preduzeti neophodne obaveze koje se odnose na razvoj ovih projekata, koji su pod nadzorom među -ministarskog saveta.

Švajcarski ambasador na Kosovu, Žan -Hubert Lebet, se zahvalio premijeru Haradinaju na prijemu i pružanju saradnje u projektima koje inicira njegova država, dodajući da će Švajcarska nastaviti da podržava Kosovo, kroz konkretne projekte u oblasti uparavljanja vodama.

Last modified: 5 Qershor, 2018

Comments are closed.

×