Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Veza koju sunarodnici čine Kosovu sa narodima sa kojima žive, najvrednija stvar

31 Korrik, 2018

 

Priština, 31. jul 2018

Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, se danas sastao sa sunarodnicima koji žive i rade u različitim evropskim zemljama, kojima se zahvalio na doprinosu datom kroz sve istorijske faze izgradnje države na Kosovu.

Premijer je rekao da je u najtežim vremenima 90-tih godina, celo Kosovo živelo od njih, i visoko je ocenio doprinos koji je dijaspora dala za slobodu zemlje. “Izgradnju slobode, kao veoma težak proces, vi ste podržali, naročito trenutni oporavak posle rata, kada je Kosovo bilo uništeno i nastavili ste da je i dalje podržavate”, rekao je premijer, naglašavajući finansijsku stranu, kao vrlo dragocenu stvar za Kosovo, koja je doprinela njenom ekonomskom razvoju.

Premijer Haradinaj je dalje rekao da je najvrednija stvar veza koju sunarodnici stvaraju za Kosovo sa narodima sa kojima žive.

“Važno je da sa pošalju dobre poruke”, rekao je premijer Haradinaj, moleći sunarodnike da te veze sa narodima zemalja u kojima žive, i dalje jačaju, tako što postaju dobri građani tih zemalja u kojima žive.

Navodeći činjenicu da je Kosovo član raznih međunarodnih organizacija, bilo da su sportske ili iz drugih oblasti, premijer Haradinaj je rekao da Kosovo još ima problema koje treba prevazići, ali blisko sarađuje sa državama saveznicima njene državotvornosti.

Premijer je poručio sunarodnicima da ne zaborave svoju domovinu i da joj pomažu tamo gde mogu, obećavajući da će se angažovati na unapređenju i rešavanju mnogih problema koji se odnose na našu dijasporu i zemlju .

“Sada je vreme da se bavimo velikim temama, koje su ostale nerešene godinama. Kao što je tema životne sredine. U septembru ćemo generalno očistiti Kosovo, naša Kosovo, vaše Kosovo, kao što ćemo se baviti mnogim pitanjima koja zaokupljaju dijaspore, posebno zeleni karton “, rekao je premijer Haradinaj.

Premijer Haradinaj je razgovarao sa mnogim predstavnicima dijaspore, koji su prisustvovali prijemu čiji je domaćin Kancelarija premijera.

Last modified: 31 Korrik, 2018

Comments are closed.

×