Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Velika Britanija ima važnu ulogu za zemlju

4 Korrik, 2018

Priština, 4. jul 2018.

“Kosovo se zalaže da intenzivira bilateralnu saradnju sa Velikom Britanijom, u političkom i ekonomskom planu”, tako je rekao premijer Kosova, Ramush Haradinaj pošto je primio, Richarda Moora, generalnog direktora za politička pitanja u Ministarstvu spoljnih poslova Velike Britanije.

Tokom sastanka, premijer Haradinaj je obavestio g. Mura, o napretku Kosova, prioritetima Vlade, programu integracije Kosova i posvećenosti vlade u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, ekonomskog razvoja i pitanjima od vitalnog značaja za poboljšanje života građana.

Premijer Haradinaj se zahvalio Velikoj Britaniji na stalnoj podršci koju je dala i nastavlja da daje Kosovu u mnogim oblastima u svim fazama izgradnje države, tražeći dalju podršku procesima kroz koje Kosovo prolazi, članstvo u međunarodnim organizacijama i jačanju međunarodnog subjektiviteta Kosova.

“Pomoć i angažovanje Velike Britanije je potrebna na Kosovu i to partnerstvo treba da bude promovisano i u drugim oblastima od interesa za obe zemlje”, rekao je premijer Haradinaj.

U međuvremenu, generalni direktor za politička pitanja, Ričard Mur je pohvalio napredak Kosova, rekavši da će Velika Britanija nastaviti svoje angažovanje na Kosovu, tako što će podržati zemlju u važnim procesima i na evropskom putu. Na ovom sastanku se razgovaralo o pripremama Kosova za učestvovanje na Londonskom samitu, koji će se održati sledeće nedelje, i gde će Kosovo biti predstavljeno od strane premijera Ramusha Haradinaja.

Last modified: 4 Korrik, 2018

Comments are closed.

×