Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Važan parametar za investicije je vreme koje se skraćuje dobrom infrastrukturom

14 Qershor, 2018

Kačanik, 14. juni 2018

Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, prisustvovao je ceremoniji inauguracije 3. segmenta Bibaj-Doganaj, autoputa R6 “Arbën Xhaferi”, u dužini od 11 kilometara.

Pred mnogobrojnih učesnika, institucionalnih rukovodioca, akreditovanih ambasadora na Kosovu, predstavnika kompanije Bechtel & Enka, premijer Haradinaj je rekao da se današnja radost prepolovila, jer će se uskoro ispuniti potpuna radost po završetku ovog puta.

“Investicije u infrastrukturu su skupe i za kosovski budžet su velika obaveza, ali i efekat na ekonomiju zemlje je ogroman”, rekao je premijer Haradinaj, dodajući da ova infrastruktura menja položaj ekonomije u odnosu na susedne ekonomije i one udalljenije i investitore koji bi mogli da investiraju na Kosovu.

Premijer je rekao da je važan parametar za investicije, vreme, kojeg skraćuje dobra infrastruktura.
“Ova infrastruktura, koju ćemo zaključiti i u drugim autoputevima zemlje, postavlja nas bolje od mnogih ekonomija regiona”, rekao je premijer Haradinaj i dodao da je važno da Kosovo bude odgovorno i ne propusti nikakvu obavezu za završetak ovih tako velikih projekata.

Premijer Haradinaj je uverio sve prisutne da su svesni strateškog značaja ovih projekata, nalazeći se na nivou preduzetih obaveza, da se uspešno završe svi pokrenuti projekti i čestitao je svim radnicima za dobar rad koji su uradili i praznik Bajrama.

Dok je, predsednik Skupštine Kosova, Kadri Veseli rekao da nas je ovaj projekat učinio ponosnim uz činjenicu da se Kosovo veoma brzo pretvara u lidera moderne transformacije u najbolju infrastrukturu u regionu, dok je američki ambasador na Kosovu, Greg Delawie, čestitajući na odlučnom i impresivnom radu obavljenom na ovom autoputu, rekao da narod Kosova zaslužuje da ima dobre puteve, koji omogućavaju ekonomski razvoj i dobrosusedske odnose.

S druge strane, Ministar za infrastrukturu, Pal Lekaj rekao je da je ovo predposlednji segment, koji prethodi završetku ogromnog projekta, autoputa “Arbën Xhaferi”, kao veoma značajnog za ekonomiju, i njegovo povezivanje sa panevropskim koridorima.

Inauguracija ovog segmenta održana je pod motom kampanje “NE BRZINI, DA BEZBEDNOSTI”.

Last modified: 14 Qershor, 2018

Comments are closed.

×