Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Uspeh gimnazije “LOYOLA”, predstavlja uspeh naše dece!

14 Prill, 2018

 

Prizren, 14. april 2018

Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, prisustvovao je obeležavanju 13. godišnjice osnivanja gimnazije “LOYOLA” u Prizrenu, gde je prvobitno u prostorijama ove gimnazije, primljen od direktora Alex  Bodefeld.

Na ovoj godišnjici, gde su prisutni bili predstavnici političkog, kulturnog i verskog života zemlje, premijer Haradinaj je rekao da ova obrazovna ustanova povećava parametre proseka obrazovanja na Kosovu.
“Radujem se uspehu gimnazije “LOYOLA” i danas samo došao da vam kažem da iako ste prošli kroz poteškoće, Vlada Republike Kosovo pružaće podršku ovoj gimnaziji, koja predstavlja veoma važnu instituciju za decu, za Kosovo, ali i za buduću ekonomsku saradnju sa zemljama kao što su Nemačka, Austrija i ostale demokratske zemlje“, rekao je premijer Haradinaj.

Premijer Haradinaj naglasio je takođe ovogodišnju odluku da vojni kamp nemačkog KFOR-a u Prizrenu pretvori u ekonomski i inovativni kamp, kao deo odlučnosti za ekonomski razvoj zemlje.

Upravo za ovaj veoma važan projekat zemlje, premijer Haradinaj je pozvao sve da doprinesu ovoj inicijativi, da konkretizuju u uspešnu priču za Kosovo i za region.

S druge strane, direktor gimnazije “LOYOLA”, Alex Bodefeld, zahvaljujući premijeru Haradinaj na stalnoj podršci, rekao je da će ova gimnazija služiti mladima na Kosovu.

 

Last modified: 14 Prill, 2018

Comments are closed.

×