Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Uloga SAD-a je nezamenljiva na Kosovu

3 Shtator, 2018

Dubrovnik, 1. septembar 2018.

Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, tokom boravka u Hrvatskoj u okviru Dubrovničkog foruma, održao je sastanak sa Matthew Palmer, zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD-a, sa kojim je razgovarao o ukupnom napretku na Kosovu, ekonomskom razvoju, jačanju vladavine prava, kao i o afirmaciji međunarodnog subjektiviteta.
Premijer Haradinaj se zahvalio zameniku pomoćnika državnog sekretara, Palmer, na nezamenljivoj ulozi i podršci Sjedinjenih Američkih Država u svim važnim procesima za Kosovo.
“Kosovo je srećno što je tokom svojih najznačajnijih etapa imala pomoć i podršku Sjedinjenih Američkih Država, podrška koja se nastavlja i danas u svim oblastima. Kao institucije Kosova, veoma smo posvećeni produbljivanju saradnje sa SAD-om”, rekao je premijer Haradinaj, zahvaljujući se američkoj državi na podršci u ispunjavanju evropske agende.
Matthew Palmer je pohvalio dostignuća na Kosovu, izražavajući dalju podršku SAD-a za unapređenje integracione i razvojne agende Kosova.
Uloga SAD-a, prema rečima premijera Haradinaj, nastavlja da bude nezamenljiva u procesima kroz koje prolazi država Kosovo.
Premijer Haradinaj je obavestio zamenika pomoćnika državnog sekretara, Palmer, o napretku Kosova na jačanju vladavine prava, bezbednosti i ekonomskog napretka kao glavnim pitanjima u približavanju Kosova sa evroatlantskom porodicom.
“Uloga SAD-a, kao strateškog saveznika naše zemlje, je neophodna u sadašnjim procesima, za međunarodnu konsolidaciju Kosova kao i za članstvo u međunarodnim organizacijama, posebno onim u oblasti bezbednosti”, rekao je premijer Haradinaj.

Last modified: 3 Shtator, 2018

Comments are closed.

×