Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Ulaganje u alternativnu energiju je korisno za Kosovo

25 Qershor, 2018

Priština, 22. juni 2018. godine

Premijer Republike Kosovo Ramush Haradinaj je prisustvovao inauguraciji prvih vetrenjača za proizvodnju struje putem snage vetra, koje će biti izrađene od strane kompanije “Air energy “.

Ovom prilikom, premijer Haradinaj je rekao da je razlog posete da se izbliza upoznamo sa napretkom koji se desio u ulaganju u energiju sa vetrom.

“Ulaganje u alternativnu energiju je korisno za Kosovo”, rekao je premijer Haradinaj izražavajući uverenje da će kosovske institucije biti korektan partner za investitore.

Premijer Haradinaj je zahvaljujući se kompaniji “Air Energi Compani”, koja je donele veoma novu i naprednu tehnologiju i koja je izabrala Kosovo za investiranje, i radi se o uspešnom projektu.

Predstavnik iz Turske firme “Air Energi”, Musfik Hamdi Yamanturk, je rekao da je ova kompanija postoji već 61 godinu, a projekat ovde je jedan od prvih projekata van Turske, i jedan drugi je u Ukrajini. ” Veoma sa nadamo i ostalim investicijama ove prirode”, rekao je Yamanturk.

U međuvremenu, Sait Vokshi, ko-investitor u projektu, je izrazio zadovoljstvo obavljenim poslom, nadajući se da će i u mnogim drugim projektima imati podršku Vlade.

Premijer Haradinaj je posle posete obavljene trafostanici i i vetrogeneratorima, održao sastanak sa saradnicima investitora, od kojih je obavešten o ulaganjima u ovom veoma važnom sektoru za Kosovo.

Last modified: 25 Qershor, 2018

Comments are closed.

×