Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Ti i od tvoje slobode za našu slobodu više od svih nas

28 Korrik, 2018

 

 

Priština, 28. jul 2018.

Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, prisustvovao je komemorativnoj ceremoniji koja je organizovana nakon smrti aktiviste i simbola otpora nacionalnog pitanja, Adem Demaçi, koja je održana na trgu “Skenderbeu” u Prištini.
Premijer Haradinaj je u svom govoru pred mnogim prisutnima rekao da je Baca Adem Demaçi bio patriota, bio je kao drugi ali poseban u svom delu, iz svoje generacije, ali jedini.

“Kada su drugi stali, Bac ti si nastavio, kada su se drugi radovali delimičnim pravima, tebe je mučila delimična nepravda. Ti si bio jedini za potpuno pravo. Kada su se drugi radovali delimičnoj slobodi, Tebe je mučilo delimično ropstvo. Ti si bio za slobodu i potpuna prava “, rekao je premijer Haradinaj.

Ceneći njegov doprinos za slobodu, premijer Haradinaj je rekao da nema drugih koji su dali tako puno za života kao Baca Adem, od njegovog prava na život i slobodu, kako bi mi mogli živeti slobodni.

“Ti i od tvoje slobode za našu slobodu više od svih nas za života. Naučio si nas put do slobode. Konačno, tvoj narod se pridružuje porodici slobodnih naroda. Počivaj u miru Baca Nacije, Adem Demaçi, naš Heroj! “rekao je premijer Haradinaj.

Pred najvišim institucionalnim predstavnicima Kosova, brojnim prisutnima i ličnostima iz zemlje i regiona, govor su održali Predsednik Republike Kosovo Hashim Thaçi, Predsednik Republike Albanije Ilir Meta, predsednik BDI-a, Ali Ahmeti i deca preminulog, Abetare i Shqiptar Demači.

Last modified: 28 Korrik, 2018

Comments are closed.

×