Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Sprovođenje mera predviđenih Agendom Evropskih reformi-prioritet Vlade

28 Gusht, 2018

Priština, 28 avgust 2018

Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, učestvovao na sastanku Saveta ministara za evropske integracije.

Tom prilikom, premijer Haradinaj je rekao da je potrebno identifikovati zastoje koji se odnose na sprovođenje Agende evropskih reformi i krenuti napred.

Premijer Haradinaj je rekao da je ova vlada među najdinamičnijima koje je Kosovo imalo posle rata i istakao činjenicu da je za manje od godinu dana rada, usvojeno 900 odluka od interesa za život naših građana, ali se evidentiraju odluke koje nam nedostaju.

“Ako smo na drugim temama aktivni sto posto, onda je potrebno da i temama koje se odnose na proces integracije damo prioritet”, rekao je premijer Haradinaj, uveravajući da će se u periodu u koji ulazimo posvetiti posebna pažnju ovoj temi.

Premijer Haradinaj je rekao da je u celini zadovoljan radom koji se obavlja, ali pozivao sve resore uključenih u proces da ubrze aktivnosti za punu implementaciju mera predviđenih Agendom Evropske reforme, prema utvrđenim rokovima. Premijer Haradinaj se zahvalio institucijama EU-a , na podršci koju su dale u ovoj oblasti, za sprovođenje mera koje treba preduzeti za implementaciju ERA.

Sa njene strane, ministarka za evropske integracije, Dhurata Hoxha, rekla je da do kraja septembra i početkom oktobra planirano preispitivanje prioriteta ERA-a i izrada novog Akcionog plana za narednu godinu.

Na sastanku,prisutni ministri su izveštavali o meram implementacije SSP za 2018 godinu u njihovim resorima, kao i zastojima u procesu finalizacije nacionalnog programa za sprovođenje SSP, izražavajući svoju posvećenost ovom procesu.

Last modified: 28 Gusht, 2018

Comments are closed.

×